20. mar, 2017

LÄNGTAR TILL GRÖN GRÄSMATTA LUMMIGA BUSKAR OCH ROSOR MED DOFT

Vårt lilla mys-krypin närmast köksingången. De två gröna vid vedboden är Oregano och Citronmeliss. De blir nästan stora som BUSKAR. Lite andra kryddor som TIMJAN, MAROKANSK MYNTA mm. finns också nära till hands när grillvagnen rullas ut. Den gamla vedboden hör till husets hjärta. En riktig liten pärla som faktiskt smälter in intill vårt SKOGSBRYN. När röda ROSOR väller över den så blir den väldigt liten.
I blomlådan tv har vi nu gjort en liten PLANTERING med perenna LUKTÄRTOR, Rosenvial. Tanken är att få in lite mera rumskänsla. En spajé finns nu på plats åt dom. Det ska bli så spännande att se hur allt har vuxit till sej. Vi har ju bara haft två hela somrar här och när vi flyttade hit fanns i princip inga TRÄDGÅRDSVÄXTER alls. Den tidigare ägaren hade dock anlagt en fin GRÄSMATTA på rulle. Busken tv är en helt bedårande SCHERSMIN som blir helt översollad med doftande vita små blommor. Så nu är det bara att längta vidare för snart exploderar allt på en o samma gång!

Det här med SCHERSMIN, Jag menar alla växter har ju sin blomningstid men man kan ju förlänga blomningstiden med att plantera olika sorter.
Den vanligaste, Philadelphus coronarius DOFTSCHERSMIN blommar faktiskt ca 2-3 veckor senare än SMULTRON SCHERSMIN Philadelphus Mont Blanch. Plantera båda så förlänger ni blomningstiden.
Samma sak gäller för vissa sorter av PION men det får vi ta en annan gång.