8. jan, 2017

Min Blogg presentation

I Min Skattkammare kommer jag att Blogga om mina trädgårdsbestyr, kattäventyr och mer eller mindre roliga episoder.

Jag vill dela mina erfarenheter och ge mina bästa tips och råd till dej som är nybörjare.

TRÄDGÅRD och trädgårdsväxter är en branch som jag varit verksam i under lång tid. Jag har haft lyckan att fått driva en egen Handelsträdgård samt Blomsterbutik i egen regi.

Men säg den lycka som varar för evigt...Diskbråcket kom som en blixt från klar himmel.

 

Trädgården och allt som hör därtill är nu mitt stora fritidsintresse, ja det är nog mer en livsstil. Ett kall....

 

Det började nog redan HÄR! När jag som 3-åring tog mitt stadiga grepp om skottkärran tillsammans med morfar. Där i Fiskarhagen i gamla Norsborg, på mormor och morfars land, för det var landet där då.

Där fanns allt man kunde drömma om. Uppvuxna äppelträd, päron, körsbär, plommon...så fashinerande det var att bara kunna plocka alla goda lysande röda bär från grenarna och stoppa i munnen!

Krusbärsbuskarna och Vinbärsbuskarna tycktes höga som träd. Dofterna från Schersmin, Syren, Luktärtor och rosor kan jag ännu känna.  

 

Efter alla ¨år med trädgård i focus har man dragit på sej kunskap. Lärt sig vikten av att ”plantera rätt växt på rätt plats”. Det är helt förkastligt att plantera sina älsklingsväxter utanför köksfönstret om de inte vill vara där...om man inte vill lägga ner en massa jobb förstås med att gräva djupare, tillsätta rätt näring osv.

Ge älsklingsväxten en annan plats där den kommer att trivas så spar man en massa jobb och växten kommer att belöna dej.

 

Mitt motto: ”ALLT GÅR BARA MAN VILL” passar en envis Stenbock som mej.

Jag ska få vårt vackra berg att blomma...

Lilla dammen nedanför med sin bäckfåra ska bli klar...

Spaljérummet skall bli ett ”Lök-rum”...

Hopplösa slänten mot norr blir en utmaning att få snygg och läcker mot gatan...

...och mycket mycket mer! Inte ens Rådjuren kan stoppa mej längre, nu när jag vet receptet så att dom avstår mina växter. UNDERBART, eftersom jag är en stor djurvän och matar dessa vackra väsen på vintern. När dom skrider förbi i djupa snön och äter tillsammans med Koltrasten och dess kompisar känns det fint. Lite som i en saga.

 

På tal om djur så har jag levt med katter i snart 30 år så en avdelning blir tillägnad dem. En av våra tre missar är döv. Stendöv. Varmt välkomna ni som har tankar eller erfarenheter kring detta med att ha en döv katt! För det är ingen dans på rosor alla gånger! En jobbig tid var det när vår döva vita lille Ulle var liten (fortfarande klumpig och busig, men bättre). Otaliga är de vaser, krukor, porslin som Ulle pangat ner i golvet. Men, han har ju aldrig hört ”panget” eller när matte skriker ”fy”! Han är vår lyckliga lilla olycka!

 

En annan stor hobby är mina Hibiscus. Jag samlar på ovanliga, oftast superfyllda sorter. Jag har snöat in mej ganska rejält på den grejen. Kul att köpa och sälja.

Välkomna till min Blogg!